Stucadoor

Onder stukadoorswerk, stucwerk of pleisterwerk valt al het werk dat door een stukadoor wordt verricht om muren en plafonds af te werken met mortel, specie of aanverwante producten. Voor wanden en plafonds wordt een andere mortel gebruikt. Vroeger was dat doorgaans een speciale van cement, kalk en zand, tegenwoordig wordt meer en meer gipsmortel gebruikt.

Voor het opbrengen van een laag mortel gebruikt de stukadoor een spaar- of raapbord met een raapspaan en dat vereist nogal al wat energie van de stukadoor. De gipsmortel daarentegen kan in ruwe vorm op de muur of op het plafond aangebracht worden met een spuit, waardoor daarvoor aanmerkelijk minder lichaamskracht nodig is. Bij beide types wordt de aangebrachte mortel met een rei vlak afgestreken over van tevoren aangebrachte stucprofielen of latten. Als alles goed vlak is worden de stucprofielen verwijderd en bijgewerkt. Daarna het stucwerk afwerken met het schuurbord.

Contact

Varela Schilder & Klusbedrijf
Van Meekerenstraat 311
3034 GB Rotterdam

0629537237

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.