Houtrot reparaties

Wat is houtrot?

Problemen met houten kozijnen, steunbalken, vloeren of deuren ontstaan meestal door houtrot. In ons vochtige klimaat ontstaan gemakkelijk schimmels die het hout aantasten. De zachtere houtsoorten, zoals vuren, zijn gevoeliger voor houtrot dan de hardere soorten.

Hoe ontstaat houtrot?

Bij een houtvochtgehalte van meer dan 20% ontstaan de problemen. Door bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud komt er vocht in de constructie. Hierdoor worden de houten onderdelen langzaam maar zeker aangetast en kan lekkage en verzwakking van de bouwconstructie ontstaan.

Hoe herken ik houtrot?

U kunt vergevorderd houtrot zelf herkennen. Let hierbij op de volgende kenmerken: – Blaasvorming onder de verflaag en onthechting daarvan – Barsten in de verflaag – Lokale holten en indeukingen in de lengterichting van het hout – Bruine of zwarte verkleuring van het ongeverfde hout – Het loslaten van delen van het hout Om het begin van houtrot te ontdekken, is vaak een geoefend oog noodzakelijk.

Een goede inspectie door onze vakman kan later veel kosten besparen. Door op het hout te kloppen kan een specialist houtrot snel herkennen. Vervolgens kan hij de sterkte van het hout rondom beoordelen, wat van belang is voor de behandeling.

Contact

Varela Schilder & Klusbedrijf
Van Meekerenstraat 311
3034 GB Rotterdam

0629537237

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.